.

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMI

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, öğrencilerin mezun olduğu zaman iş hayatında bütün ticari, ekonomik, kültürel bilgi ve becerilerinin yanında herhangi bir işletmenin genel muhasebe, maliyet muhasebesi, şirketler muhasebesi, ihtisas muhasebesi gibi departmanlarında üstlenebilecekleri göreve kısa sürede uyum sağlayabilmeleri yönünde bilgiler vermektedir.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının amacı; işletmelerde meydana gelen ve para ile ifade edilebilen işlemleri kayıtlara geçirerek bunlardan doğan sonuçları saptama ve yorumlama işlerinin yürütülmesini sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak; Muhasebe, İş yazışmaları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Türk Vergi Sistemi, Genel Ekonomi gibi dersleri almaktadırlar. Öğrencilerimiz, Tek düzen muhasebeye geçilmesiyle muhasebede bilgisayar kullanımının önemi dikkate alınarak Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı ve Bilgisayarlı Muhasebe dersleri ile hazır muhasebe paket programları ile klasik olarak öğrendikleri muhasebeyi bilgisayarda uygulama becerisini kazanarak, muhasebecilik konusunda mesleki yeterlilik kazanmaktadırlar.

Mezun olanlar Meslek Elemanı olarak önlisans diploması almaya hak kazanırlar. Öğrencilerimiz işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe servislerinde iş imkanı bulabilirler. Ayrıca daha sonra lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra 3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Yasası gereğince üç yıllık stajlarını tamamladıkları takdirde yapılacak yeterlilik sınavı sonucunda adlarına muhasebe büroları açabilmektedirler. 

Programımızda 3+1 eğitim modeli uygulanmaktadır. Öğrenciler genel not ortalamalarına göre 3. ya da 4. yarıyılda iş yeri eğitimine gitmektedirler. İş yeri eğitimi 70 iş günü tam zamanlı olarak işyerlerinde gerçekleştirilmekdir. İş yeri eğitimini, okulun bulunduğu ilde yapılması zorunluluğu yoktur. İş yeri eğitimi zorunlu staj uygulaması ilkelerine uygun olmak koşulu ile istenilen yer ve kurumda yapılabilmektedir.  3+1 modeli, nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını,  işçi-işveren ilişkilerini,  işyeri çalışma koşullarını, yeni teknolojileri işyerlerinde tanımalarını sağlamayı amaçlamaktadır. 3+1 modeli öğrenciye daha kolay iş bulma imkânı, kariyer planlaması ve hedeflere ulaşma, iş hayatı şartlarını daha erken öğrenme ve uygulama becerisine sahip olma gibi faydalar sağlamaktadır.

Mezun öğrenciler ayrıca, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

 

Dikey Geçiş Yapılabilecek AÖF Dışındaki Lisans Programları

·      Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

·      Ekonomi

·      İktisat

·      İşletme

·      İşletme Bilgi Yönetimi

·      İşletme Enformatiği

·      İşletme Yönetimi

·      İşletme- Ekonomi

·      Lojistik Yönetimi

·      Maliye

·      Muhasebe

·      Muhasebe Bilgi Sistemleri

·      Muhasebe ve Finans Yönetimi

·      Muhasebe ve Denetim

·      Uluslararası Finans

·      Uluslararası Finans ve Bankacılık

·      Uluslararası İşletmecilik

·      Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

·      Uluslararası Ticaret

·      Uluslararası Ticaret ve Finans 

·      Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

·      Uluslararası Ticaret ve Lojistik

·      Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Fark Derslerini Almadan (3. Sınıftan) Dikey Geçiş Yapılabilecek Açık Öğretim Fakültesi Programları

·         Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

·         İktisat

·         Kamu Yönetimi

·         Maliye

·         Uluslararası İlişkiler

·         İşletm

·         Konaklama İşletmeciliği

Fark Derslerini Alarak Dikey Geçiş Yapılabilecek Açık Öğretim Fakültesi Programları

·         Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

·         Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

·         Halkla İlişkiler ve Tanıtım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (I. Öğretim)