.

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, donanımlı alt yapısıyla havacılık işletmelerinde; üretim, yönetim, pazarlama ve finans gibi alanlarda hizmet verecek ve profesyonel işletmecilik bakış açısıyla çözümler üretecek, girişimci ruhlu bireyler yetiştirmeyi, bunun için gerekli kurumsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflemektedir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, gerekli hizmetleri en verimli şekilde üretmeyi ulusal ve uluslararası boyutta alanında talep edilen nitelikli personeli yetiştirmeyi amaç edinir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın vizyonu gereği ilgili programda, liderlik vasıflarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde geleceği şekillendirecek işletmeci ve yöneticilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı mezunlarının; ulusal ve uluslararası hava yolları, havaalanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo işletmeleri ve seyahat acentaları ile diğer havacılık kuruluşlarında istihdam edilebilme olanakları mevcuttur. Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra ise KPSS ile DHMİ ve SHGM ne atanma durumları söz konusudur.

Eğitim ve Öğretim Modeli: Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programında 4 dönem okulda eğitim ve 20 iş günlük Zorunlu Yaz Stajı bulunmaktadır.  Stajın okulun bulunduğu ilde yapılması zorunluluğu yoktur. Zorunlu staj uygulaması, Bölüm Başkanlığınca uygun görülen sivil havacılık işletmelerinde/kurumlarında yapılabilmektedir. Staj uygulaması, nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları sivil havacılık işletmelerindeki/kurumlarındaki sorumlulukları, çalışanlar arası ilişkileri, çalışma koşullarını, işletme donanım/teknolojilerini, bilgi sistemlerini tanımaları ve sunulan hizmetlerin standartlarını ve uygulamalarını gözlemlemelerini amaçlamaktadır. Staj, öğrenciye daha kolay iş bulma imkânı, kariyer planlaması ve hedeflere ulaşma, iş hayatı şartlarını daha erken öğrenme ve uygulama becerisine sahip olma gibi faydalar sağlamaktadır.

Mezun öğrenciler ayrıca, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde aşağıdaki lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek AÖF Dışındaki Lisans Programları

·         Havacılık Yönetimi

·         İşletme

·         İşletme Yönetimi

·         Lojistik

·         Lojistik Yönetimi

·         Seyahat İşletmeciliği

·         Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

·         Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

·         Ulaştırma ve Lojistik 

·         Uluslararası Lojistik

·         Turizm İşletmeciliği

Fark Derslerini Almadan (3. Sınıftan) Dikey Geçiş Yapılabilecek Açık Öğretim Fakültesi Programları

·         Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

·         İktisat

·         Kamu Yönetimi

·         Maliye

·         Uluslararası İlişkiler

·         İşletme

·         Konaklama İşletmeciliği

·         Havacılık Yönetimi

Fark Derslerini Alarak Dikey Geçiş Yapılabilecek Açık Öğretim Fakültesi Programları

·         Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

·         Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

·         Halkla İlişkiler ve Tanıtım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı (I. ve II. Öğretim)