Stratejik Amaçlar ve Stratejik Hedefler

Yüksekokulumuz kalite güvencesi sistemi kapsamında, Üniversitemizin 2022-2026 Stratejik Planı ile uyumlu olarak insan kaynaklarının, fiziki mekânların ve eğitim ortamlarının yüksekokul misyonumuzu ve vizyonumuzu gerçekleştirmeye yönelik verimli ve etkili bir şekilde kullanımını hedeflemektedir.

STRATEJİK HEDEFLER:

Eğitim-Öğretim Hizmetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Hedefler:

·       Akademik personel niteliğini arttırmaya yönelik süreçlerin iyileştirilmesi,

·       Eğitim-öğretim hizmeti standartlaştırılmış uygulama nitelik ve niceliğinin arttırılması,

·       Ders ve program kazanımlarının ölçme ve değerlendirilmesine yönelik süreçlerin iyileştirilmesi,

·       Öğrencilere seçenek-tercih ilişkisinde dayalı staj imkânları sunulması,

·       Öğrencilerin gönüllü topluluklar oluşturmalarının desteklenmesi bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılımlarını sağlayacak özendirme çalışmalarının yapılmasıdır.

Birim Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Hedefler:

·       Yüksekokulumuzun öğrenci ve öğretim elemanları tarafından proje hazırlanmasının teşvik edilmesi, sürecin gerekli eğitimlerle desteklenmesi,

·       Birim akademik personelinin bilimsel toplantı ve etkinliklere katılımının teşvik edilmesidir.

Birim Fiziki Kurumsal Altyapısının Geliştirilmesine Yönelik Hedefler:

·       Programların yapısına uygun öğrenme ortamları ve mekânlarının geliştirilmesi,

·       Akademik çalışmalar için, teknolojik, bilimsel ve fiziksel olanakların geliştirilmesidir.

kalite menü